به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، ملیحه صباغان مدیر مدرسه علمیه تخصصی خواهران النفیسه اصفهان پیش از ظهر امروز در نشست با عنوان «زی طلبگی» در جمع کارکنان، اساتید و طلاب این مدرسه علمیه، با استناد به روایت امام صادق(ع) در اهمیت علم آموزی، اظهار داشت: مَن تَعَلَّمَ العِلمَ و عَمِلَ بِهِ و عَلَّمَ للّه، دُعِیَ فی مَلَکوتِ السَّماواتِ عَظیما، فقیلَ: تَعَلَّمَ للّه، و عَمِلَ للّه، و عَلَّمَ للّه، هر که برای خدا علم بیاموزد و به آن عمل کند و به دیگران آموزش دهد، در ملکوت آسمانها به بزرگی یاد شود و پس بگو، برای خدا آموخت، برای خدا عمل کرد و برای خدا آموزش داد.
وی با بیان این نکته که نباید جوینده و طالب علم تنها به دنبال اهداف مادی باشد، ادامه داد: از منظر اسلام طالب علم دارای انگیزه الهی است و نباید هدف او جاه طلبی، شهرت و فخر فروشی و یا فقط داشتن آینده شغلی باشد، همه این موارد آفت علم آموزی و مانع رشد به حساب میآید.
استاد حوزه علمیه، التزام و مقید بودن به شعائر دینی را از اولین شاخصههای اخلاقی و رفتاری طلبه در حوزه فردی برشمرد و گفت: توجه به قرآن نخستین و اساسیترین ماده درس هر طلبه است که باید با آن انس بگیرد و در عمل به آن کوشا باشد و در مرحله بعدی با اهتمام و توجه به احادیث حضرات معصومین از نورانیت این احادیث بهرهمند شود.
وی در ادامه تلاش برای برطرف نمودن رذائل اخلاقی را ضروری دانست و یادآور شد: حُسن خُلق، عزت نفس، همت بلند در مسیر علم آموزی، پاکیزگی و آراستگی ظاهر از شاخصههای طلبگی است و رعایت تمام این موارد برای یک طلبه لازم است، زیرا طلبه در جامعه بهعنوان یک الگو برای عموم بشمار میرود.
صباغان، جایگاه و مقام استاد را رفیع و مهم برشمرد و تأکید کرد: تواضع و فروتنی در برابر استاد امر بسیار مهمی است که باید از طرف طلاب رعایت گردد، مراقبت در گفتار، رفتار و محترمانه صحبت کردن، پرهیز از شوخی و ورود به کلاس قبل از استاد از دیگر مواردی است که طلاب باید نسبت به آن التزام داشته باشند.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی خواهران النفیسه اصفهان، توسل به حضرات معصومین و مدد جستن از امام زمان(عج) را بهطلاب توصیه کرد و یادآور شد: هیچگاه در مشکلات احساس غربت و ناتوانی نکنید و با توکل، توسل و تضرع به درگاه خدا و حضرات معصومین از جمله امام زمان(عج) موانع را برطرف کنید، هنگام ورود به حوزه با سلام به امام زمان (عج) وارد شوید، همچنین در رعایت حق فرزند و همسر و اعضای خانواده به خاطر درس کوتاهی نکنید تا از برکات و فیوضات بهرهمند شوید.
وی با بیان اینکه سیره بانو امین یک الگو برای بانوان است، خاطرنشان کرد: بانو مجتهده امین در حالی که مشغله شاگردان و درس را داشتند، اما زمانی که همسرش در منزل بود ساعتهایی را در کنار وی سپری میکرد و جایگاه درس و خانواده و امورات دیگر را حفظ مینمود.
انتهای پیام. /